Vizsgálatok és terápiák

Vizsgálatok és terápiák

Az Egészségprogram átfogó gyakorlati megoldást kínál az egészséges életvitelhez

  • műszeres állapotfelmérésekkel,  
  • szakorvosi vizsgálatokkal,
  • egyénre szabott étkezési tanácsokkal és étrend-kiegészítőkkel,
  • több mint 80 féle gyógyászati- és wellness kezeléssel,
  • a szervezet egészének harmonikus működését segítő mySPIRIT skincare biokozmetikai kezelésekkel és termékekkel,
  • mozgásprogrammal,
  • életvezetési iránymutatással.

 

Orvosi konzultáció

A mySPIRIT Egészségprogram orvosi felügyelet mellett zajlik.

Az Önt fogadó orvos már a találkozás előtt tanulmányozza a kérdőívre adott válaszait, és a beszélgetés során igyekszik feltárni az Ön problémáit, függetlenül attól, hogy azok még csak gondolatban foglalkoztatják vagy már tényleges tüneteket okoznak.

Az orvosi vizsgálat célja a pillanatnyi egészségi állapot felmérése, amely támpontot jelent az állapotfelmérő eszközök által nyújtott információk értékeléséhez és a kezelésekre tett javaslatokhoz egyaránt. A kérdőívekre adott válaszok, a személyes beszélgetés, az orvosi vizsgálat, a diagnosztika, a dietetikussal és mozgásterapeutával történő konzultációk adatainak orvosi értékelése után kerül sor az egyéni program összeállítására.

Ez az Ön személyre szabott mySPIRIT Egészségprogramja, amely az alábbi elemekből áll:

  • átfogó orvosi elemzés az egészség helyreállítása és megőrzése érdekében,
  • személyre szabottan összeállított kezelések, kúrák, mozgásprogramok a szállodai tartózkodás idejére,
  • elméleti és gyakorlati életmódtanácsok étkezésre, mozgásra és életvezetésre vonatkozóan az otthoni folytatáshoz.

Állapotfelmérések

Az állapotfelmérések rávilágítanak a kockázati tényezőkre és sokszor már akkor képesek felfedni a szervezet működésében jelentkező problémákat, amikor azok még nem okoznak tüneteket. A kóros folyamatok gyakran életmódbeli változtatásokkal megállíthatóak vagy visszafordíthatóak.

Az állapotfelmérő készülékek az orvosi döntést támogató eszközök, amelyek több oldalról segítik a program eredményességét. A komplett kivizsgálás több, mint 15.000 adatot nyújt, mely eltárolható, így időről időre megismételve a vizsgálatot, nyomon követhető a változás a szervezetben.

Az állapotfelmérések kényelmes körülmények között zajlanak, fájdalommentesek, nem járnak bőrszúrással, nem kell éhgyomorra elvégezni őket és nem jelentenek fizikai megterhelést. Az állapotfelmérés gyermekek számára is ideális választás.

Tovább

Életvezetés

A mySPIRIT Egészségprogram keretein belül a testi és szellemi egészség megteremtését illetve megőrzését, valamint az életmódváltás sikerességét életvezetési tanácsok is segítik. Lehet, hogy a pszichés kimerültség, túlterheltség, esetleg a nem megfelelő alvásminőség miatt fokozni kell a teherbírást, vagy éppen ideje elvenni a terhekből. Ahhoz, hogy a lelki panaszok hasznos visszajelző rendszerré váljanak, önismeretre van szükség. A célkitűzések megvalósítása gyakran változtatásokat igényel életünk egyes területein: az előnytelen szokások megváltoztatása aktív odafigyelést, erőfeszítést, vagy akár átszervezéseket is szükségessé tehet. A kivitelezést elősegítheti annak tudatosítása, hogy várhatóan mi fog történni e változási folyamat során, és mire számíthatunk az utána következő új időszakban.

Egészség

A medical wellness kezelések a test egészségét, jó közérzetét szolgálják. A több ezer éves hagyományokon és a fürdőkultúrán alapuló, illetve a modern technika adta lehetőségeket kihasználó kezelések egy része orvosi javaslatra végezhető, más részük viszont anélkül is igénybe vehető. Az orvos a személyes konzultáció és az állapotfelmérések tükrében dönt arról, hogy mely kezeléseket javasolja, illetve melyek a kontraindikáltak, vagyis az adott állapotban nem alkalmazhatóak. Orvosi konzultáció nélkül is ajánlottak a tapasztalati tényeken nyugvó, tradicionális, jóllétet fokozó kezelések. A spa asszisztensek személyre szabottan, más-más kezelést ajánlanak az adott fizikai vagy lelki állapot függvényében, illetve aszerint, hogy mi a kívánt hatás – relaxáció, energizálás vagy éppen méregtelenítés.

TERÁPIÁK
WELLNESS KEZELÉSEK

Táplálkozás

A megfelelő étkezés hozzájárul az egészség alapjainak megszilárdításához. Orvosok, táplálkozási szakértők, dietetikusok segítenek a megfelelő étrend összeállításában, mely az Ön napi rutinját, és a kedvelt élelmiszereit is figyelembe veszi. A táplálkozási tanácsok alapja a szervezet optimális tápanyagszükséglete.
A modern életmód és táplálkozás szinte soha nem biztosítja az egészségvédő anyagok teljes spektrumát, gyakran jellemző néhány ásványi anyag, nyomelem vagy vitamin hiánya. A szervezet mikrotápanyag ellátottságának hiányát vagy zavarát nagyon nehéz megszüntetni kizárólag a táplálkozás segítségével.
Ezért orvosaink – a megfelelően összeállított étrend mellett –

Étrend-kiegészítők

étrend-kiegészítőket is ajánlanak. A személyre szabottan megválasztott, ellenőrzött összetételű étrend-kiegészítők támogatják a szervezet egyensúlyi működését, és hozzájárulnak az egészség megőrzéséhez is.A mySPIRIT essence étrend-kiegészítők megfelelő arányban tartalmazzák a szervezet egyes szerveit célzottan támogató hatóanyagokat. A Cytoplan 25 éve gyártja a csak természetes alapanyagokból készülő étrend-kiegészítőit. Az angol vállalatot táplálkozástudományban jártas orvosok hozták létre, aktív szakmai együttműködésükkel állítják elő innovatív, magas biohatékonyságú termékeiket. A hagyományos étrend-kiegészítőkben a hatóanyagok egymástól elszigetelten találhatók, a Cytoplan azonban ragaszkodik ahhoz a kutatásokkal igazolt filozófiához, hogy a tápanyagokat a legjobb feldolgozás nélkül, a természetben is előforduló, eredeti formájukban bevinni a szervezetbe, mert az így jobban felszívódnak és még inkább hasznosulnak. 

Az orvosok által javasolt mySPIRIT essence étrend-kiegészítők a koncentrált formának köszönhetően elegendő tápanyagot juttatnak a szervezetbe.A mySPIRIT essence étrend-kiegészítők különleges összetételűek: egy része "Food State", azaz élelmiszer alapú termék, míg másik része "Wholefood", azaz táplálékminőségű termék. A feldolgozatlan élelmiszerekből készülő úgynevezett "Food State" étrend-kiegészítők a természetes állapotban lévő hatóanyagoknak és az optimális felszívódást segítő természetes alkotóelemeknek köszönhetően kíméletesen, mégis hatékonyan gondoskodnak a megfelelő tápanyagbevitelről. A Wholefood étrend-kiegészítők a szükséges tápanyagokat teljes táplálékkötésben tartalmazzák. Ezeket étrend-kiegészítőket speciálisan termesztett növényekből készítik. 

Az eljárás során a növényt (a brokkolik családjába tartozó zöldségfajtát, a brassica-t) olyan körülmények között termesztik, ahol nagy mennyiségben veszi fel azokat a mikrotápanyagokat, melyeket a tápoldata tartalmaz. A növény sejtjeiben így feldúsuló tápanyagok a szárított és porrá őrölt növénnyel kerülnek a táplálék-kiegészítőbe, a felszívódását segítő anyagokkal kiegészítve. E módszernek köszönhető, hogy ezek a táplálék-kiegészítők olyan formában biztosítják a nyomelemeket, ahogy azok a hagyományos élelmiszerekben is előfordulnak, csak azoknál sokkal nagyobb koncentrációban. A Cytoplan "Wholefood" termékeinek hatékonyságát tudományos kutatások is igazolják.
Figyelem! Az étrend-kiegészítők nem helyettesítik a vegyes étrendet és az egészséges életmódot.

Mozgás

A mozgás egyszerre támogatja a szervezet fizikai és szellemi egészségét. Javul a keringés, a sejtek több oxigénhez jutnak, fokozódik az anyagcsere. Az Egészségprogramban mozgásterapeuták segítenek, hogy Ön is megtalálja a számára optimális mozgásfajtát, mely örömet okoz és egyben hozzásegíti az egészséges életmódhoz. Megmutatják azokat a relaxációs gyakorlatokat, melyek különösen hatékony segítséget jelentenek a stressz-kezelésben. A szállodában lehetőség nyílik eddig még nem ismert mozgásfajták kipróbálására is. Az egyéni és csoportos órákon mozgásterapeuták segítenek a mozdulatok helyes kivitelezésében. A személyre szabott mozgásprogram összeállítása során figyelembe veszik az egészségi állapotot, az egyéni adottságokat és a napi időbeosztást. Szakembereink olyan mozgást javasolnak, mely nem terheli meg túlzottan a szervezetet és már az első pillanattól sikerélménnyel jár.

Mozgás

Szépségápolás

A mySPIRIT Egészségprogram filozófiája szerint a belső harmóniát tükröző bőr egészségesebb és szebb. A bőrön, testünk legnagyobb szervén tükröződik a belső egészség. A bőrön megjelenő hibák, sérülések gyökere belülről ered, visszaigazolva az életmódot, a táplálkozást, mozgást, életvitelt. A szervezet kiegyensúlyozott működése a bőrt is elegendő oxigénhez, vízhez és tápanyaghoz juttatja.  A szépségápoláshoz olyan hatóanyagokra van szükség, melyek támogatják az egészséget és ezzel kiemelik a szépséget is. A kozmetikai kezelések során a legmodernebb eszközök és módszerek - ultrahang fényterápia, biorezonancia - segítik a tiszta, természetes hatóanyagok bejutását illetve hasznosulását.

mySPIRIT SKINCARE KOZMETIKUMOK 


Szépségkezelések

mySPIRIT EGÉSZSÉGPROGRAM
AZ EGYENSÚLYTEREMTÉS MŰVÉSZETE

A további böngészéssel Ön jóváhagyja a cookie-k használatát.  További információ bezár