Társadalmi felelősségvállalás

Társadalmi felelősségvállalás

A mySPIRIT Egészségprogram tiszta szándékból és tiszta forrásból merítve jött létre.  Célja, hogy minél több ember s minél fiatalabban váljon egészségtudatossá. 

Az Egészségprogram létrehozói azt vallják, hogy szellemi és fizikai jóllétünk alapja a felelősségteljes, tudatos életmód. Ezzel az életvitellel egyszerre tartjuk tiszteletben Földünket, környezetünket és önmagunkat is, így helyreállíthatjuk egyensúlyunkat a természettel, amely a harmonikus és egészséges, boldog élet egyik alappillére. A testi és szellemi egészség birtokában könnyebb kiegyensúlyozottan, tettre készen élni a mindennapokat. Harmonikusabbá válik az emberi együttműködés, hatékonyabbá a munkavégzés.

Az Egészségprogram létrehozói tisztelik és megbecsülik a kollégáikat, ezért a mySPIRIT Egészségprogramban dolgozó valamennyi munkatárs részére lehetővé tették a személyes részvételt a programban. Hisszük, hogy a személyes érintettség és a megtapasztalt javuló közérzet segít abban, hogy a kollégák hitelesen, és a lehető legmagasabb színvonalon nyújtsanak segítséget a vendégeknek.

Az Egészségprogramnak helyet adó Spirit Hotel a kivételesen jó természeti adottságait tiszteletben tartó környezetben fogadja a vendégeket. A környezettudatos és energiatudatos szállodaüzemeltetés a Spirit Hotel számára nem csak gazdasági kérdés, hanem filozófiája egyik alappillére.  

  • Talajvizes kút szolgál a kerti növényzet locsolására, ezzel is jelentősen csökkentve az ivóvíz felhasználást.   
  • Az egész épületben automatikus üzemű, kinti fényerősséget érzékelő és annak megfelelően aktiválódó világítás található, elkerülendő minden felesleges villamos energia felhasználást. Minden lehetséges helyen energiatakarékos, fénycsöves, illetve LED-es világítás működik. Ezek amellett, hogy energiát takarítanak meg és kevesebb széndioxid kibocsátást eredményeznek, a hosszú élettartamuknak köszönhetően a veszélyes hulladék mennyiségének csökkentéséhez is hozzájárulnak. Az előcsarnok, valamint a kert világítása éjszaka úgy nevezett csökkentett üzemmódra áll. Az étterem világítása a szekciókra bontható elrendezésnek köszönhetően a kiszolgálandó vendéglétszámhoz igazodik.
  • A szobai világítások szobakártyával működnek, így a szobakártya vezérlőből való kihúzásával minden világítás kikapcsol. A szobák fűtése, illetve hűtése olyan rendszerrel üzemel, mely az erkélyajtó nyitására leáll, így biztosítva a felesleges energiafogyasztás megakadályozását.
  • A Spirit Hotel saját gyógyvizes kúttal rendelkezik. A gyógyvizes medencék vizébe semmiféle vegyszert nem adagolnak.
  • Valamennyi szobában víztakarékos csaptelepek segítik az optimális ivóvíz felhasználást.
  • A szállodában csakis semleges kémhatású, ezáltal környezetbarát tisztítószereket alkalmaznak. A hotelben bevezetett "Tisztaszoba" programnak köszönhetően az emeleti szobák és folyosók por-terhelése mérésekkel és laborvizsgálatokkal bizonyítottan a korábbiaknak a negyedére csökkent.
    A hotel a kétoldalas nyomtatás bevezetésével csökkenti az irodai papírfelhasználását. 
  • A szállodában a hulladékok gyűjtése szelektíven történik, a kommunális hulladékot pedig tömörítik, ezáltal az az eredeti térfogatának harmadrészén tárolható.
A további böngészéssel Ön jóváhagyja a cookie-k használatát.  További információ bezár