GYIK

Gyakran ismételt kérdések

Kinek ajánlott részt venni a mySPIRIT Egészségprogramban

A mySPIRIT Egészségprogram kortól függetlenül segít az egészség megőrzésében. Az Ön számára is ideális választás, ha szeretne:
-felelősen törődni egészségével, mert tudja, hogy az nem tart automatikusan élete végéig,
- egészséges maradni, és megelőzni az egészségügyi problémákat,
- pontos információt kapni szervezete állapotáról,
- enyhíteni a stresszes életmód következtében jelentkező egészségügyi panaszain, - fitt maradni, és lassítani az öregedési folyamatokat,
- az egész családról egyidőben és hatékonyan gondoskodni,
- mindehhez egy megbízható partnert találni.


Gyerekek is részt vehetnek a mySPIRIT Egészségprogramban

Gyermekek 6 éves kortól, regisztrált tagként vehetnek részt a programban, a felnőtt tagok számára kínált azonos feltételekkel.


Hogyan lehetek tagja a programnak

Az Egészségprogramba való belépés első feltétele a myspirit.hu oldalon történő regisztráció, azt követi egy részletes kérdőív az Ön egészségi állapotáról. A kérdőívet kitöltheti otthonról online felületen, vagy a helyszínen, a szálloda munkatársainak segítségével.


Mennyibe kerül a részvétel az Egészségprogramban

A mySPIRIT Egészségprogramot a regisztrált tagok 50 százalékos kedvezménnyel vehetik igénybe, a 84.000,- Ft-os teljes ár helyett most 42.000,- Ft-os bevezető áron. Az ár az alábbi szolgáltatások igénybevételét tartalmazza:
- Orvosi konzultáció
- Állapotfelmérések
- Dietetikai tanácsadás
- Mozgásterapeuta tanácsadás
- Állapotfelmérés kiértékelés, konzultáció.


Hol vehetem igénybe a programot

A sárvári Spirit Hotel Thermál Spa-ban, mely Európa egyik legjobb spa úti célja. Az egészség iránt nyitása óta elkötelezett Spirit Hotel Európa egyik legjobb spa szállodája, melynek wellness-, spa- és gyógyászati szakértői professzionális hátteret biztosítanak a mySPIRIT Egészségprogram számára. A Spirit Hotelben egyedülálló szolgáltatásokkal várjuk vendégeinket:
- új és hagyományos kúrák ötvözése a 4 őselem jegyében
- gyógyulás, pihenés felsőfokon
- életmódbeli iránymutatás
A 4 őselem - föld, tűz, víz, levegő – egyesülése a bennünk rejtőző ötödikkel, a lélekkel – olyan kivételes pillanatokat jelenthet az életünkben, amelyekre mindig emlékezünk majd. A Spirit Hotel vendégei minden apró részletben érezhetik a hely kisugárzását: tehetséges művészek múzsáit dícsérő alkotások, egyensúlyt sugalló belső terek, szolgáltatásaink minősége, a gyógyvizekben és kezelésekben rejlő különleges energia, munkatársaink kedvessége - mind-mind a harmónia részei. Ezt a teljességet fejezik ki a szálloda által évről-évre elnyert díjak és elismerések is, amelyek Európa legrangosabb helyszínei közé emelik a Spirit Hotel-t.


Mit jelent az állapotfelmérés

Az állapotfelmérések rávilágítanak a kockázati tényezőkre és sokszor már akkor képesek felfedni a szervezet működésében jelentkező problémákat, amikor azok még nem okoznak tüneteket. A kóros folyamatok gyakran életmódbeli változtatásokkal megállíthatók vagy visszafordíthatók. Az állapotfelmérő készülékek az orvosi döntést támogató eszközök, amelyek több oldalról segítik a program eredményességét. A komplett kivizsgálás több, mint 15.000 adatot nyújt, mely eltárolható, így időről időre megismételve a vizsgálatot, nyomon követhető a változás a szervezetben. Az állapotfelmérések kényelmes körülmények között zajlanak, fájdalommentesek, nem járnak bőrszúrással, nem kell éhgyomorra elvégezni őket és nem jelentenek fizikai megterhelést. Az állapotfelmérés gyermekek számára is ideális választás.


Mi történik az orvosi konzultáción

Az Önt fogadó orvos már a találkozás előtt tanulmányozza a kérdőívre adott válaszait, és a beszélgetés során igyekszik feltárni az Ön problémáit, függetlenül attól, hogy azok még csak gondolatban foglalkoztatják vagy már tényleges tüneteket okoznak.


Mi történik az orvosi vizsgálaton

Az orvosi vizsgálat célja a pillanatnyi egészségi állapot felmérése, amely támpontot jelent az állapotfelmérő eszközök által nyújtott információk értékeléséhez és a kezelésekre tett javaslatokhoz egyaránt.


Mennyi ideig tart az orvosi vizsgálat

30 perc.


Mennyi ideig tart az állapotfelmérés

2 és fél óra.


Mit jelent a táplálkozási tanácsadás

A mySPIRIT Egészségprogramban kiemelt szerepet kap az egészséges táplálkozás. A dietetikusok, mint diplomás táplálkozási szakemberek egyénre szabott tanácsokkal segítik a programban résztvevőket. Az állapotfelmérések adatainak ismeretében, az orvosi javaslatokat figyelembe véve, a személyes konzultáció során a helyes táplálkozási irányelvekkel és a vendég egészségi állapotával összhangban, a kívánt célok eléréséhez leginkább alkalmazkodó étrendet állítanak össze. Gyakorlati tanácsaikat követve könnyebb megvalósítani az étrendi változtatásokat.


Mit jelent a mozgásterápiás tanácsadás

A mySPIRIT Egészségprogramban gyógytornászok és fitnesz terapeuták segítenek mindenki számára megtalálni az egészsége megőrzéséhez leginkább illeszkedő mozgásfajtát. Az esetleges fennálló betegségekre és a testi adottságokra tekintettel állítják össze a személyre szabott mozgásprogramot. Figyelembe veszik az állapotfelmérések eredményét valamint az orvosi utasításokat, és ajánlásaik összhangban vannak az étrendi javaslatokkal is. Tanácsaikat megfogadva a program résztvevői eredményes és sikerélményekben gazdag mozgásprogrammal javíthatnak a fittségükön..


Mit jelent az életvezetési tanácsadás

A mySPIRIT Egészségprogram során az életvezetési tanácsadó is titoktartással tartozik a vendégnek. A biztonságos, bizalmas, támogató légkörben történő beszélgetés során a szakember garantáltan nem ítélkezik, ám segít rávilágítani a sikeres életvezetés sarokpontjaira. Az elfogulatlan kívülálló szakember segít, hogy ki-ki meghozhassa azokat a döntéseket, melyekkel felülemelkedhet a pillanatnyi nehézségein, indulatain. A konzultáció segíthet annak a tisztázásában is, hogy az alapszemélyiség, a temperamentum, a pillanatnyi hangulat, az élettapasztalat, az egyes traumák és sérelmek miként jelennek meg egy-egy helyzetben, és hogyan befolyásolják a tisztánlátást, a reális helyzetértékelést. Mindez kiemelten fontos, hiszen ha az egészség megőrzése a cél.


Akkor is beléphetek a programba, ha valamilyen betegségem van

Igen, betegség esetén is érdemes a programba belépni, a mySPIRIT program a szervezet funkciójáról ad átfogó információt ami betegség kezelését optimalizálhatja.


Miért kell kitöltenem kérdőívet

A kérdőívre adott válaszok segítségével orvosa a személyes találkozás során már átfogó ismeretek birtokában konzultálhat Önnel.


Mennyiben más ez a program, mint egy egészségügyi szűrővizsgálat

A program holisztikus elve átfogóbb, olyan területekkel is foglalkozik amivel a hagyományos szűrővizsgálat nem.A szűrővizsgálat nem ad információt testi funkciókról, és figyelmen kívül hagyja a testi-lelki kapcsolat jelentőségét.


Lesz vérvizsgálat is

Nem.


Fájnak ezek a vizsgálatok

Az állapotfelmérések kényelmes körülmények között zajlanak, fájdalommentesek, nem járnak bőrszúrással, nem kell éhgyomorra elvégezni őket és nem jelentenek fizikai megterhelést. Az állapotfelmérés gyermekek számára is ideális választás.


Milyen előnyökkel jár a programban való részvétel

- korábbi életmódjából adódó egészségügyi panaszai csökkenhetnek
- fizikai és szellemi teljesítőképessége javul
- bőre egészségesebb, rugalmasabb lesz
- egészségtudatossága megnő, magabiztosabbá válik az életmódját érintő kérdésekben,
- harmónikusabb és kiegyensúlyozottabb lesz a közérzete.


A szállodában kell laknom a program igénybevételéhez

Igen, hivatalosan akkor válik valaki a mySPIRIT Egészségprogram tagjává, ha a szállásfoglalással egybekötött regisztrációs folyamatot elvégzi.


Hogyan zajlik a program

Ön a regisztrációt követően kitölt egy részletes kérdőívet az egészségi állapotáról. A kérdőívet kitöltheti otthonról online felületen, vagy a helyszínen, a szálloda munkatársainak segítségével. A kérdőívre adott válaszok segítségével orvosa a személyes találkozás során már átfogó ismeretek birtokában konzultálhat Önnel. Ezt követi a fizikális orvosi vizsgálat.
Az orvosi vizsgálat után kerül sor a műszeres állapotfelmérésekre. A teljesen fájdalommentes, komplex vizsgálat során mintegy 15.000 adat nyújt információt a szervezet aktuális állapotáról.
Az Egészségprogram orvosa a vizsgálat, a műszeres analízis eredményei és a személyes konzultáció alapján összeállítja a vendég az Ön személyreszabott mySPIRIT Egészségprogramját, amely az alábbiakat tartalmazza: - gyógyászati- és wellness kezelések egyedi kombinációja; - táplálkozási-, életmód- és, mozgásterápiás tanácsok; - javasolt természetes táplálék-kiegészítők és organikus szupertáplálékok; - az egészséges bőrt támogató mySPIRIT skincare biokozmetikai kezelések és termékek.
A kapott tanácsok gyakorlati megvalósításához szakembereink - dietetikus, életviteli tanácsadó, mozgásterapeuta és szépségszakértő - nyújtanak segítséget. A szállodában elkezdett Egészségprogram a mySPIRIT applikációnak köszönhetően könnyen folytatható otthon is, ebben a program orvosai és munkatársai személyes kapcsolattartással is segítik Önt.


Hogyan tudom letölteni a mySPIRIT applikációt

Az applikációt letöltheti az AppStore-ból.


Hogyan tudok időpontot foglalni az állapotfelmérésre és kezelésekre

A weboldalon történő regisztrációval vagy az ingyenesen letölthető applikációval saját profiljukban követhetik leleteiket, állapotfelmérési eredményeiket, igénybevett kezeléseiket és aktuális foglalásaikat.
Ezeken a felületeken bármikor közvetlenül foglalhatnak otthonról is szállodai szobát, állapotfelmérést és számos kiegészítő kezelést . Ezen lehetőségeke kívül természetesen foglalhat személyesen is a szállodánk mySPIRIT Guest Relation pultnál.


Saját táblagéppel kell rendelkeznem

Nem, hiszen a program teljes jogú tagjaként a szállodába érkezéskor kap egy iPad-et a tartózkodása idejére.


Csak online felületen jelentkezhetek a programba

Természetesen nem, hiszen a szállodai tartózkodása alkalmával személyesen is bejelentkezhet.


Milyen időpontokban zajlik a program

A program nincs időponthoz kötve, az év bármely szakában folyamatosan vendégeink rendelkezésére áll.


Hogyan ajándékozhatok valakinek mySPIRIT Egészségprogram tagságot

Az Egészségprogramot ajándékutalvány formájában is megrendelheti a szálloda rezervációs részlegén dolgozó kollégáink segítségével személyesen, telefonon, vagy akár online is honlapunkon keresztül.


Hogyan kell kitölteni a kérdőívet

A kérdőívet regisztráció után a saját profiljában fogja megtalálni, ahol a kitöltés után foglalhat időpontot a programra. Ezt a fájlt egyszerűen nyissa meg és számítógép segítségével kényelmesen töltse ki. Ha váratlan esemény miatt félbe kell szakítania a válaszadást, a rendszer automatikusan elmenti a már kitöltött felületeket, és később folytathatja a töltögetést.
Amennyiben nem szeretné kitölteni a kérdőívet, azt egyszerűen zárja le, és lépjen tovább az időpont foglalás részére.
A kitöltött kérdőív sokat segít csapatunknak az egészségi állapotának felmérésében, javasoljuk annak átnézését, kitöltését.


Abbahagyhatom a kérdőív kitöltését

Igen, a rendszer automatikusan elmenti a már kitöltött felületeket és később innen folytathatja.


Mikor kell fizetnem

A lefoglalt szállás és mySPIRIT csomagok árának 50%-át (illetve 5 éjszakánál hosszabb tartózkodás esetén 75%-át) a foglalási folyamat végén kell kiegyenlítenie. Csak bankkártyás fizetés lehetséges!
Törzsvendég- vagy egyéb kedvezményeit, a számla végösszegének rendezésekor, a szálloda recepciójánál tudja majd érvényesíteni illetve beváltani.
A helyszínen bankkártyával és készpénzzel is kiegyenlítheti a számláját.


Miért kell előleget fizetnem

Az előlegfizetés egy szállodai standard, szálloda az előleg fizetéssel garantálja a foglalást.


Miért nem tudok mindegyik kezelésre időpontot foglalni a profiloldalamon keresztül

A több ezer éves hagyományokon és a fürdőkultúrán alapuló, illetve a modern technika adta lehetőségeket kihasználó kezelések egy része orvosi javaslatra végezhető, más részük viszont anélkül is igénybe vehető. Az orvos a személyes konzultáció és az állapotfelmérések tükrében dönt arról, hogy mely kezeléseket javasolja, illetve melyek a kontraindikáltak, vagyis az adott állapotban nem alkalmazhatóak.


Hogyan léphetek ki a programból

A profil menüpont alatt találni fog egy tagság törlésére vonatkozó mezőt. Ha ezt igényli, mi töröljük tagságát a rendszerünkből.


Mit tegyek, ha nem sikerült a netbankon keresztül kifizetnem az előleget

Kérem lépjen kapcsolatba a bankjával.


A további böngészéssel Ön jóváhagyja a cookie-k használatát.  További információ bezár